Wens Klaas en Uke

Lieve Pier en Joke,

De tijd nadert dat jullie Harlingen gaan verlaten en een nieuwe bestemming tegemoet gaan.
Wat zullen er veel gedachten door jullie hoofd gaan. Jullie hebben ons er ook een beetje deelgenoot van gemaakt.
Wij mochten een poosje meewandelen met jullie….
Toen Natan werd geboren woonden jullie nog in Drachten, maar al verbonden aan de gemeente Heerenveen. Wij kwamen kort na de geboorte even kijken. We mochten de trap op waar jij Joke ‘heel even’ de kans kreeg anderen te laten zorgen voor het groeiende gezin.
Het is vast niet lang geweest….
Klaas en Johannes waren oudsten en jullie vergaderden vaak bij ons op de boerderij op het Sythústerfjild. En als het zo uitkwam en een koe ’oan it kealjen wie’ hielp jij Pier graag mee een kalf ter wereld te brengen. Boer of….dominee!
Ook heb je een keer mee gemolken in de melkstal. Heel bijzonder.
Toen wij op de Spetsehoeve woonden en er de opening was van het nieuwe werk onder Teen Challenge, kwam jij Pier met 3 kinderen nog later op de middag langs om ons een hart onder de riem te steken. Jij had het druk, maar kwam toch kijken. En het was niet naast de deur. Dit hebben we erg gewaardeerd.
Ieder jaar als jullie op de camping ‘de Sikkenberg’ waren kwamen wij naar de zondagavonddienst met alle gasten van de Spetsehoeve.
En toen er even geen gasten waren, kwamen jullie met het hele gezin, na een weekje op de camping te zijn geweest, een nachtje bij ons logeren om daarna verder te reizen.
Jij vond het echt een mini vakantie, Joke.
Van Joke kreeg ik, Uke, een bijbelclubje over, toen jullie naar Harlingen verhuisden en wij net terug kwamen van Veelerveen. Het groepje bestaat nog steeds, alleen met weer andere mensen op Corrie na.
Jullie hebben een groot hart voor pastoraat en studie en daarin zijn jullie heel trouw. Dat zal ook straks jullie inzet en roeping zijn, naast het belangrijkste:
Jezus bekendmaken, onze Verlosser en Zaligmaker.
We wensen jullie alle goeds op je weg daar is Servië, onder Gods Nabijheid en Zegen.

Waar de weg mij brengen moge, aan des Vaders trouwe Hand
Loop ik met gesloten ogen naar het onbekende land.

Lieve groeten van Klaas en Uke en onze kinderen.