Zomer in Servië

Sport en spel in het park

Het is hoog zomer in Servië. Wat we zien in deze tijd, zijn de prachtige zonnebloemvelden, de talloze kraampjes met watermeloenen langs de weg en iets minder leuk, de vele muggen.

De zomervakanties voor de kinderen zijn hier erg lang, zo ongeveer rond de drie maanden.

Stichting Tabita en verschillende kerken hier organiseren in de vakanties vaak zomerspelweken voor Romakinderen. We hebben deze zomer al verschillende mensen ontmoet vanuit Engeland, Duitsland, Brazilië en de V.S. die hier naar toe kwamen met een sport- en spelteam. In hun kerken zijn de nodige financiën bijeengebracht en zijn voorbereidingen voor de activiteiten getroffen.

Vanuit de kerk hier regelen ze de faciliteiten, zoals slaapruimte, vertalers enz. Gisteren mochten we weer zo’n dag meemaken. Eerst was er tijd voor zingen en werd er verteld vanuit de Bijbel. Ook werden er met veel enthousiasme bijbelteksten uit het hoofd opgezegd door de kinderen.

Daarna gingen we in een lange rij naar het park. Hier werd sport en spel gedaan, waarbij voetbal toch ook hier weer favoriet bleek. Wij hadden onderwijl contact met wat vaders en moeders die langs het veld zaten. Na de spelen nog wat drinken en een tractatie. Ook werden de kinderen deze dag verrast met een nieuwe schooltas plus inhoud. En vandaag krijgen alle kinderen nog een paar nieuwe schoenen voor het nieuwe schooljaar. Zo heeft elke kampweek weer een andere invulling.

Na het programma mocht Pier het predikantsechtpaar en de werkers nog een bemoediging vanuit Gods Woord meegeven. Het was een geweldig gezegende dag.

P.S.  Lijkt het je ook wat om vanuit Nederland zoiets op te zetten of er aan mee te werken in de zomer van 2019, neem dan contact met ons op.