Kleuren

Wat werd er enthousiast gekleurd!
Isus je dobar pastir

Midden juli hebben we in Novi Sad nog wat persoonlijke spullen en boeken uit Nederland ontvangen. Bij die vracht zaten ook twee grote dozen met heel mooie zondagsschoolbenodigdheden, geschonken door ouders en kinderen van onze Baptistengemeente “Bethel” in Harlingen.

We zijn er heel erg blij mee en hebben het de afgelopen weken al op een bijzondere manier kunnen gebruiken. In een wijk, grenzend aan Novi Sad, wonen vele Romagezinnen. We bezoeken hen wekelijks en houden dan een kleinschalige huiskamerkerkdienst.

Toen we kortgeleden bezoek hadden van onze zoon Nathan en zijn vriendin Hannah heeft hij met de jongens daar gevoetbald. Hannah en Joke zaten aan de kant met bellenblaas en ballonnen voor de kleine kinderen.

Toen we afgelopen zaterdag weer kwamen aanlopen verzamelden zich direct weer kinderen om ons heen. Joke had kleurplaten, kleurtjes en stiften meegenomen. Deze keer was de kerkdienst voor het hek van de tuin op het straatje. Het is niet eenvoudig om op die plek je aandacht erbij te houden, maar het is wel een open en toegankelijke plek.

voetballen met Roma-kinderen

Nadat we “Lees je bijbel, bid elke dag” gezongen hadden, ging Joke met de kinderen naar een klein tafeltje naast de preekplek. Er kwamen steeds meer kinderen die ook wilden kleuren.

 

En wat werd er gekleurd! Vol enthousiasme! Kleurplaten op het tafeltje, op de auto, op de straat, overal.. Met een paar Servische zinnen over de Goede Herder kregen ze de afbeelding toegelicht. Steeds liepen er kinderen naar Joke toe om hun kunstwerken te laten bewonderen…

~ ~ ~
Na afloop gingen de kleuren en stiften weer mee naar huis. Nu is het zaak te bidden voor wijsheid voor een goed vervolg……