Wat doen we in Servië

    folder >>

Wij, Pier en Joke Meindertsma, zijn vanuit de Baptistengemeente Bethel te Harlingen naar Servië uitgezonden via zendingsorganisatie Iteams-NL.

Iets over onze zendingsorganisatie

Stichting Iteams-NL maakt deel uit van Stichting International Teams. Ze heeft als visie:

Als Iteams willen we mensen en mensengroepen zien veranderen door de liefde van God.
Iteams-NL is in 1985 opgericht onder de naam AWO en was een aanvullende stichting op Open Doors (onder hun zegen). Ze spitsten zich toe op Evangelisatie en Gemeente-stichting. AWO sloot zich later aan bij International Teams.

Iteams is nu een wereldwijde alliantie van onafhankelijke deelnemers. Iteams-NL is één van de primaire leden. Barth en Mathilde Companjen vertegenwoordigen Iteams-NL. Iteams-NL heeft vanouds een sterke aanwezigheid in de Balkan. Iteams is ANBI-erkend onder nummer 8161.37.377.

Ons werk in Servië

Wij werken in Novi Sad, de tweede stad van Servië, onder de Roma-bevolking. De Roma behoren vaak tot de armsten van de armsten. Vroeger noemde men hen wel zigeuners. Ze worden regelmatig gediscrimineerd, ook in Servië. Goed en passend onderwijs kan zorgen voor verbetering van hun maatschappelijke situatie.

Het gaat niet alleen om het leren van vaardigheden (te beginnen bij lezen en schrijven) maar ook om levenshouding. Daarbij spelen lokale Roma-kerken een belangrijke rol. We werken samen met de Evangelische gemeente ‘Otvorena Vrata’ (Open Doors) en de bijbehorende christelijke humanitaire organisatie ‘Tabita’.

Door prediking en Bijbelstudie geeft Pier Gods Woord door in diverse Roma-gemeenten, draagt bij aan de vorming van christen-werkers, geeft kinderen gitaarles en bemoedigt mensen door gesprekken en het Evangelie met hen te delen.

Joke ondersteunt Pier bij veel activiteiten. Bovendien is ze bezig met het opzetten van zondagsschoolwerk in Roma-gemeenten. Gezamenlijk zijn we actief bij pastorale begeleiding van Roma, volkstuin-educatie en humanitaire hulpverlening. In onze folder (uit 2020) leest u er meer over. Deze foto’s geven u een indruk.

Presentaties van ons werk (video’s)

In de lente van 2021 hebben we tijdens ons verlof in Nederland enkele presentaties gehouden. Enkele kunt u alsnog bekijken op YouTube.

Spreekt dit u aan?

Dan zou u zich kunnen aanmelden voor onze nieuwsbrief. Deze ontvangt u 4x per jaar per email.

Wilt u wel wat vaker iets van ons horen? Kijk dan eens of Vers van de pers iets voor u is.

We leven van giften voor ons levensonderhoud en ons werk. Door ons werk te steunen levert ook u een bijdrage aan onze uitzending.

Српски језикEnglishDeutschNederlands