Tuinieren

Het begin is er...

de 1e struik in de grond

De start

Tuinieren is een echte hobby van Pier. Hij vindt het heerlijk om naast het werk in de boeken en contact met mensen in de tuin bezig te zijn. En al heel gauw kwam het plan om ook een tuin bij de door Tabita opgezette school, Mirić, aan te leggen. Eind maart is er op zaterdagmorgen een start mee gemaakt. Verschillende vaders werden gevraagd om mee te helpen spitten. Niemand van hen kwam opdagen helaas, maar goed ……wel een paar grote jongens en dat was ook fijn.

tuinieren

Het begin is er en nu zaterdag gaan we weer aan de slag. Er zijn al heel wat grote stenen uit de grond gehaald en er zal ook nog wel wat nieuwe aarde en compost opgebracht moeten worden. Maar we zijn blij met dit nieuwe project bij de school. De kinderen kunnen leren over de natuur, over groei en bloei, over Gods prachtige schepping. Pier wil naast de praktische werkzaamheden ook daarover vertellen in de tuinles.

tuinieren

Tuinles

Ook hopen we de kinderen wat liefde voor tuinieren bij te brengen. Mede met wat ze nu leren, kunnen ze later in hun levensonderhoud voorzien.

tuinieren

Vorige week hebben we bovendien een bezoek gebracht aan een biologische tuin. Grondbedekking met houtsnippers en veel minder arbeidsintensief. We zijn wel wat enthousiast geworden om het misschien meer op deze manier te gaan doen. We zullen zien……