FAQ: veel gestelde vragen aan het thuisfrontteam

c Alles uitvouwen C Alles invouwen

Algemene vragen

adres:

Ledinačka 10

PAK 402017 NOVI SAD

SERBIA

———————-

402017 is de nieuwe postcode, ter vervanging van 21000.

———————-

Waar dat is, ziet u op dit kaartje van Novi Sad.

Frankeertarief voor brieven (normaal gewicht) naar het buitenland (= “1 Internationaal):  € 1,45 (tarief per 1-1-2019). Overzicht alle posttarieven zie PostNL.

1 internationaal1 Internationaal e-mail:

fam.meindertsma@gmail.com of via het contactformulier op deze website.

Liever geen reply doen op de “Vers van de pers-emails” of de nieuwsbrieven.

 FAQ 

Ja, u regelt dat op het Postkantoor. U kunt er uw cadeaus in een passende doos verpakken, frankeren en versturen. Meer info op postnl.nl.
Let op: er zijn nieuwe postcodes in Servië. De nieuwe postcode van Pier en Joke is: 402017.

Het versturen van vloeibare zaken (bijvoorbeeld parfums en schoonmaakmiddelen) is niet toegestaan. U kunt wel (droge) etenswaren opsturen zoals bijvoorbeeld chocola of koek.
Omdat Servië niet tot de Europese Unie behoort, moet u bij het versturen van een pakket een douaneformulier invullen. Dat is te downloaden op post.nl.

U kunt ook via een Servische bloemist een bloemetje of fruitmand laten bezorgen. Zie bijv. https://www.mojacvecara.com. Deze website biedt Engelse vertaling. Betalen kan in euro’s met credit card of via Pay Pal.

 FAQ 

Pier en Joke waarderen bezoek, maar het moet niet zo zijn dat ze in een bepaalde periode overspoeld worden door bezoek. Het leidt hen toch wel wat af van hun werkzaamheden.

Pier en Joke zijn uitgezonden via Stichting Iteams. Deze stichting kan in de gaten houden of er sprake is van “overspoeld worden door bezoek”. Daarom is het aan te raden dat u even overlegt met de stichting (tel.: 0341270608 of email: info@iteams.nl) en natuurlijk met Pier en Joke zelf.

Wilt u kamperen in de omgeving van Novi Sad? Hier ziet u de mogelijkheden.

 FAQ 

Dat kan op verschillende manieren:

  • Bekijk regelmatig deze website. Op de homepage staat het laatste bericht. Vorige berichten vindt u via links in het linker menu.
  • Meld u aan voor de nieuwsbrief. Er komen ongeveer 5 per jaar.
  • Meld u aan om telkens als er een nieuw bericht op de site wordt geplaatst een attenderings-email te ontvangen, de zogenaamde ‘Vers van de pers’-emails.

 FAQ 

Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met Henk Seldenrust (contactpersoon thuisfrontteam):

Adres: Herodotuslaan 16,

9404 EV Assen

Tel: 06-36 39 10 78

Email

 FAQ 

In Novi Sad is geen camping, maar er zijn enkele op een afstand van circa 17 à 30 km. Positie ten opzichte van Novi Sad:

  1. Ten zuiden: Aanrader:  Ekokamp Fruška Gora langgerekte camping aan de rand van het heuvelachtige bosgebied Fruška Gora. N45°10′ 26.5944″, E19°55′ 46.596″. Prachtige natuur, rustig, maar water in toiletgebouw niet drinkbaar. Was gesloten in 2023. Later weer open???
  1. Ten oosten: Aanrader: Coffeecamp aan de rand van Kovilj (aanrader). Ruim grasveld, zeer verzorgd. Vlak landschap, wel wat omgevingslawaai. N45°14’28”, E20°01’32”. Filmpje uit 2018.
  1. Ten noorden: Farm 47 te Čenej, Caravans kunnen terecht op een smalle strook grind aan het eind van een boomgaard. Tenten tussen de fruitbomen. Camping ligt aan een zandpad, nogal afgelegen. N45°23’19.5″, E19°49’10.2″.
  1. Ten zuiden: Sunny Side, aan smal zijweggetje van route 100, tussen Novi Sad en Maradik (grotere plaats: Inđija). Afslaan bij bordje: Brdež Do. Ruim grasveld, rustig, ook huisje te huur. N45,14417, E19,96230. Wel zeer afgelegen.

Deze campings ziet u liggen op dit interactieve topografische kaartje.

Andere info over Servische campings: campininfo en jetcamp.

 FAQ 

Pier en Joke Meindertsma zijn 2x met verlof in Nederland geweest: in 2021 en 2023. Ze hebben diverse presentaties gehouden en Pier heeft preekbeurten verzorgd.
Van een aantal van die bijeenkomsten bestaan video’s en audio’s. De volgende pagina’s tonen daarvan een overzicht:

Het duurt natuurlijk wel even voordat ze opnieuw met verlof naar Nederland komen.

 

 FAQ 

Hier ziet u een overzicht.

Financiële vragen

Stichting Iteams is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Bij uw jaarlijkse belastingopgave kunt u de aan Iteams overgemaakte donaties opgeven als gift. Uw giften zijn aftrekbaar van de belastingen.

 FAQ 

Als u voor de Inkomstenbelasting uw giften voor Pier en Joke wilt opgeven, zoekt u waarschijnlijk op “Iteams-NL” en die naam is onvindbaar. Iteams-NL staat bij de Belastingdienst namelijk genoteerd onder deze naam:

Stichting International Teams te Ermelo.
RSIN: 816137377.

Uw bankafschriften zijn het bewijs, dat u hebt overgemaakt. Dit geldt voor periodieke overschrijvingen (maandelijks of per kwartaal) en de eenmalige giften. Stichting Iteams stuurt daarom niet standaard een overzicht van de door u overgemaakt giften.

Mocht u toch een overzicht van uw giften wensen, dan kan dat op verzoek geleverd worden. Stuur dan een e-mail naar Stichting Iteams: info@iteams.nl.

Betreft het een periodieke gift (jaarlijkse schenking aan Iteams van een bepaald bedrag voor tenminste 5 jaar), dan dient de “Overeenkomst Periodieke gift in geld” als bewijs voor uw belastingopgaaf. Op verzoek vult Stichting Iteams dit formulier voor u in.

 FAQ 

U bepaalt zelf hoe lang (en met welk bedrag) u Pier en Joke Meindertsma financieel wilt ondersteunen. Tot wederopzegging dus.

 FAQ 

Voor elke donatie is het zendingsechtpaar (en uiteraard ook het thuisfronteam) dankbaar. Stichting Iteams beheert het financiële overzicht van echtpaar Meindertsma en maakt maandelijks een bedrag naar hen over. Uw eenmalige gift wordt daarom omgerekend naar een maandelijks bijdrage voor hen.

 FAQ 

Ook een donatie per kwartaal wordt (voor het financiële overzicht) omgerekend naar een maandelijkse bijdrage. Daarom gaat de voorkeur van Stichting Iteams uit naar een maandelijkse gift (met name een periodieke overschrijving).

 FAQ 

Als uw eigen financiële situatie het niet toelaat uw toegezegde donatie te handhaven, dan kunt u dit doorgeven aan de contactpersoon van het thuisfrontteam: Henk Seldenrust.

Adres: Herodotuslaan 16,

9404 EV Assen

Tel: 06-36 39 10 78 

Email

 FAQ 

Verhoging van uw bijdrage kunt u doorgeven aan de contactpersoon van het thuisfrontteam: Henk Seldenrust. Adres: Herodotuslaan 16, 9404 EV Assen Tel: 06-36 39 10 78 Emailadres: penningmeester@meindertsmaservie.nl.

 FAQ 

U kunt u online aanmelden als donateur, wel zo makkelijk voor u én voor ons. Maar, als u de voorkeur geeft aan een papieren formulier, dan kunt u dat nog steeds downloaden, invullen en per post verzenden aan de contactpersoon van het thuisfrontteam:

Henk Seldenrust.

Adres: Herodotuslaan 16,

9404 EV Assen

Tel: 06-36 39 10 78

Email

 FAQ 

Dit is het rekeningnummer van het noodfond voor schrijnende gevallen:

NL27 RABO 0305 9373 75
t.n.v. Iteams inzake Roma Noodfonds Novi Sad,
o.v.v. RM-NN.

U kunt hier meer lezen over het noodfonds.

 

 FAQ 

Vragen over de website en nieuwsbrieven

De nieuwsbrief verschijnt 4x per jaar.

U kunt zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief. Al verzonden nieuwsbrieven zijn ook op deze site te lezen.

Als u vaker nieuws wilt horen kunt u zich via hetzelfde formulier aanmelden voor “Vers van de pers”. U ontvangt dan een email als er een nieuw bericht op de homepage is geplaatst. Dat gebeurt ongeveer om de drie weken

U kunt daarvoor contact opnemen met de webmaster, Reino Beck, via het contactformulier op deze website. Zij helpt u graag verder.

Als u een foutmelding kreeg, is het verstandig die erbij te vermelden. Als u geen foutmelding kreeg, graag even aangeven waar het precies mis ging. Met die informatie erbij is het probleem namelijk makkelijker op te lossen. Mocht het echt niet gaan, dan kan de webmaster u toevoegen aan de verzendlijst.

 FAQ 

Dat kan via een van de “Nieuwsbrief”-emails. Helemaal onderaan staat een link: “Update uw gegevens”.

Klik daarop. U krijgt een formulier te zien waarop u uw emailadres kunt wijzigen.
Als u niet zo’n email meer hebt, neem dan even contact op met de webmaster via het contactformulier op deze website. Zij kan het voor u regelen.

 FAQ 

Dat kan via een van de “Vers van de pers”-emails. Helemaal onderaan staat een link: “Update uw gegevens”.

Klik daarop. U krijgt een formulier te zien waarop u uw emailadres kunt wijzigen.
Als u niet zo’n email meer hebt, neem dan even contact op met de webmaster via het contactformulier op deze website. Zij kan het voor u regelen.

 FAQ 

Als u zich voor de nieuwsbrief en/of “Vers van de pers” wilt afmelden – wat we niet hopen! – klikt u op de link “Update uw gegevens” onderaan een email die we u stuurden. U kunt u voor één van beide afmelden of voor beide.

Als u geen nieuwsbrief meer heeft, vraag dan niet aan een ander u een nieuwsbrief door te sturen, want dan gaat u die ander afmelden.
In plaats daarvan kunt u de webmaster vragen u af te melden.

 FAQ 

We hopen dat het niet voor zal komen, maar als het toch speelt, zijn we heel blij dat u ons erop attendeert. U kunt uw opmerking doorgeven aan de webmaster via het contactformulier op deze website. Zij zal het euvel zo snel mogelijk verhelpen.

 FAQ 

Het is niet zeker of we u hiermee kunnen helpen, maar we willen wel een poging doen. Neem gerust contact op met de webmaster via het contactformulier op deze website. Hoe nauwkeuriger u het probleem beschrijft, hoe groter de kans op een oplossing is.

 FAQ 

Dat ligt er aan welk emailprogramma u gebruikt. Elk heeft z’n eigen instellingen.

Op deze pagina ziet u hoe je dat in de diverse emailprogramma’s kunt aanpassen. 

Misschien staat uw programma er wel bij. Zo niet, neem dan gerust contact op met de webmaster.

 FAQ