Tuinieren in de zomer

Groentetuin bij de Mirić-school

Sinds een zestal weken werken we weer in de groentetuin met de kinderen die rondom de Mirić-school wonen. Omdat het nu vakantietijd is komen de kinderen op dinsdagmorgen naar de tuin. Per keer een groepje van twee of drie.

Het concept is eenvoudig: eerst zitten we even gezamenlijk in het gras met een glaasje water en een stukje koek. We lezen uit de Bijbel, vertellen er wat bij en bidden met elkaar. De natuur is zo mooi; wat heeft de Here alles prachtig geschapen! In deze tijd van het jaar beginnen we elke week met het oogsten van een paar aardappelplanten.

En dit is letterlijk schatgraven, want wat is er nou voor de kinderen mooier dan het ontdekken van prachtige aardappelen die onder de grond verborgen zijn. Telkens zien we verbaasde gezichten. De kinderen verwonderen zich erover hoe dit nu mogelijk is.

Daarna is het vaak nog even onkruid wieden, soms kleine plantjes uitzetten, stenen zoeken om daarmee een pad te maken en de planten water geven.

Er is altijd wel wat te doen. Tijdens het werk kunnen we bovendien genieten van de druiven die zich hier in de felle zon prachtig ontwikkelen.

De spanningsboog van de kinderen is vaak niet heel lang, maar we zijn heel blij dat er elke week weer kinderen zijn die willen komen en wat willen leren. We hopen dat ze er zoveel plezier in krijgen dat ze  later ook zelf een tuintje willen.