Blije gezichten

Blije gezichten
Wat kan het krijgen van een pakket grote vreugde geven! Dat hebben we deze maand weer dubbel en dwars ondervonden. Al in december hoorde ik de kinderen tijdens de zondagsschool onder elkaar het woord paketa noemen. Een bepaalde opwinding was toen al voelbaar.
Er zijn in deze maand januari verschillende momenten geweest dat er pakketten werden uitgedeeld, aan vele kinderen maar ook aan een groot aantal gezinnen. Onze zoon Jozua was begin januari bij ons in Servië en geeft hieronder een kleine verslagje van twee van deze “uitdeelmomenten”.

“Dinsdag 8 januari hadden we een kinderdienst in de kerk Open Doors in Novi Sad met aansluitend het uitdelen van gevulde schoendozen aan de kinderen. Hier werden een paar liederen gezongen, een kerstfilmpje bekeken en heeft heit kort verteld over het kerstevangelie.

Op woensdag zijn heit en ik samen met Adam en Dejan naar Novo Milosovo gereden om hulppakketten uit te delen bij mensen thuis. Samen met het pakket konden we ook even met de mensen contact hebben en iets uit de bijbel delen.

Het was interessant, maar ook heftig om bij zoveel mensen binnen te zijn. Je ziet zoveel armoede en problemen en het moeilijke is dat je ze niet allemaal kunt helpen. Het winterseizoen zorgt er voor dat mensen veel binnen zijn en met meerdere mensen in één kamer leven. Maar het was fijn om met een bemoediging te komen, zowel het pakket (met eten, handschoenen, tandpasta, shampoo etc.) als de Goede Boodschap.”

Zo bijzonder dat zoveel mensen achter de schermen hebben meegewerkt om deze pakketten met zorg klaar te maken en later te verzenden. Onze pakketten, kwamen veelal uit Zwitserland en Oostenrijk. Maar ook in Nederland worden zulke pakketten samengesteld. Voor ons een voorrecht om nu eens aan de andere kant te staan en te zien wat een bemoediging en blijdschap het uitwerkt.
Dat al deze pakketten maar een teken van Gods zorg en liefde mogen zijn voor alle mensen, jong en oud, die ze dit jaar weer mochten ontvangen.