Aardbeien – Jagode

Jonge planten en toch al aardbeien!

Jagode ‘: dat zijn aardbeien in het Servisch, met de klemtoon op de eerste lettergreep. Het aardbeienseizoen in onze tuin is helaas al weer voorbij. We waren erg verrast, omdat de nieuwe, jonge aardbeiplanten die we dit jaar hadden geplant, direct al een kleine oogst gaven.

In onze tuin in Harlingen hebben we nooit veel aardbeienopbrengst gehad. Dat kwam ten dele door de vogels. Hier in Servië zien we niet veel merels, en die zijn – net als wij – verzot op die heerlijke rode aardbei. Bovendien schijnt hier bijna elke dag de zon.

Zo bijzonder mooi en ook smakelijk is deze vrucht! We hebben weer met nieuwe ogen naar het groeiproces gekeken.

aardbei of radijs

Even lekker?

In de tuin bij de school, Mirić, hebben de kinderen heel erg hun best gedaan met watergeven. Ze zagen de ‘zomerkoninkjes’ groeien en rijp worden. De rijpe vruchten werden eerlijk onder hen verdeeld.

En nu is het uitkijken naar de volgende aardbeienoogst… Want de radijsjes, die er toch ook zo heerlijk uitzagen, vielen bij de meeste kinderen lang zo goed niet in de smaak…

 

Psalmen 104:24 (HSV): Hoe groot zijn Uw werken Here, U hebt alles met wijsheid gemaakt, de aarde is vol van Uw rijkdommen.