Vakantiebijbel-feest

Vakantiebijbel-feest in Novo Miloševo

De afgelopen week was heel bijzonder! Onze kerk, Open Doors, heeft sinds november 2019 een nieuw kerkgebouw (verbouwd huis) voor de missiepost in Novo Miloševo. En de kinderen in Servië hebben 3 weken vakantie in december en januari. Zo werd het idee geboren om in de winter een vakantiebijbelschool te organiseren.

Bij het uitdelen van de kinderkerstpakketten in december werden de uitnodigingen uitgedeeld. We wisten totaal niet hoeveel kinderen we konden verwachten en ook niet hoe het zou verlopen. Wel zijn we vol goede moed met de voorbereidingen begonnen.

Met een team van vier mensen, drie wat oudere en één jongere, uit Novi Sad vertrokken we afgelopen woensdag naar Novo Miloševo. Wat zouden de drie komende dagen ons brengen?

Net toen we klaar waren met onze voorbereidingen in de zaal, zagen we door het raam het eerste groepje kinderen aankomen. Even later weer een paar en dat ging zo door tot onze zaal gevuld was met 25 kinderen. Wat een bijzondere zegen was dat!
En vanaf dat moment mochten we ons regelmatig verwonderen. De kinderen, in de leeftijd van 5 tot 13, genoten met volle teugen. Zingen bij de gitaar, Bijbelverhaal, Bijbeltekst leren, knutselen en aanvullend wat spelletjes, de drie uren vlogen om. Tussendoor kregen ze drinken en tot slot sandwiches met opnieuw drinken.

De kinderen leerden dit lied met de tekst van Joh. 3:16 :

<= filmpje

Op de derde en laatste dag was er ruim een uur van te voren (!) al een hele rij kinderen. We wilden ze niet nog even naar huis sturen, want in de kerk brandde de kachel en misschien bij hen thuis niet. We hadden namelijk inmiddels begrepen dat er veel kinderen uit arme gezinnen bij waren.

Het was écht een ‘vakantiebijbel-feest’, zoals één van onze kinderen het zo mooi noemde. De kinderen mochten het Evangelie horen en hopelijk ook een stukje liefde en warmte ervaren. De Here heeft onze gebeden gehoord en rijk verhoord. Dank aan een ieder die met ons meegebeden heeft!

Een impressie. Klik op een foto voor een vergroting.