Trouwe vrienden

Milé wacht voor de kapperszaak

Toen we in november hier kwamen wonen kregen we niet alleen een appartement maar ook 2 nieuwe trouwe vrienden.  Hier wonen namelijk ook 2 honden. Van origine komen ze van de straat, maar ze hebben in Ledinacka een veilige plek gevonden. Ze slapen in het hondenhok of buiten. Ze hebben dermate veel meegemaakt dat de ene hond genaamd: Züt aan de ketting zit en de andere, genaamd Milé, wel vrij mag rond lopen maar zich niet altijd zo goed gedraagt. Het is namelijk een hobby van hem om vuilnisbakken door te snuffelen en hele zakken met rommel mee naar huis te slepen. Zodoende moet de tuin geregeld opgeruimd worden.

hondje Züt

Pier heeft overigens altijd graag een hond willen hebben en deze wens is nu toch ook nog in vervulling gegaan. Want ondanks dat we wel eens moeten mopperen op Milé is hij altijd van de partij. Waar we ook gaan, hij is erbij. Gaan we naar de bijbelstudie in de Baptistenkerk dan zit hij nu anderhalf uur voor de deur te wachten, gaan we naar de winkel of de kapper of waar dan ook hij gaat met ons mee. Zonder halsband wel te verstaan, want hij laat zich niet sturen. De halsband die we kochten ligt ongebruikt in de la…

Er zijn op straat veel meer honden die loslopen of in groepjes van 3 of 4 langs komen lopen. Dat wordt hier dus toegestaan en die vrijheid laat Milé zich toch niet ontnemen, hoe aardig hij ons ook vindt….