Bezige bijen

Vele imkers in Servië.

Toen Servië, beter in die tijd Joegoslavië nog communistisch was, was iedere volwassene verplicht een ‘baan’ te hebben. Predikant kwam als zodanig niet in aanmerking. Daarom hadden predikanten vaak als baan voor imker gekozen. En hadden zij naast hun gemeentewerk ook nog hun bijenvolken.

Op dit moment zien we in Servië het aantal imkers weer toenemen. Maar dat heeft nu meer te maken met de honing die aardig aan de prijs is en ook winstgevend kan zijn.

Toen wij gisteren op pad waren om een Nederlandse gevangene te bezoeken in Sremska Mitrovica zijn we bijzonder veel bijenkasten onderweg in het bos tegengekomen.

Over bijen gesproken, men spreekt trouwens ook wel over bezige bijen. Op dit moment zijn wij erg bezig met de voorbereidingen voor ons verblijf in Nederland naast al de ‘gewone’ werkzaamheden. We hopen aanstaande woensdag met de auto vanaf hier te vertrekken met als mooi vooruitzicht het aanstaande huwelijk van onze jongste zoon Nathan en zijn verloofde Christa.

Laten we intussen in al onze drukdoenerij niet vergeten Gods Koninkrijk en het leven naar Gods wil als eerste te zoeken.