Zendingsconferentie

Op weg
Pier voor het conferentiecentrum.

Maandag 12 augustus 2019 was het dan zover, de eerste dag van de twee­jaarlijkse con­fe­rentie van onze zendings­organisatie Iteams. “Goed om erbij te zijn”, hadden we al van verschillende kanten gehoord. En het bleek de moeite waard te zijn!

Het thema van de toespraken was: “Hernieuwing van onze passie“. Met elkaar kijken hoe het zit met je passie voor je bediening in het zendings­werk.

Om enthousiast en vol energie te blijven is het vooral nodig rust­momenten bij God te zoeken en bezig te zijn met Zijn woord en met gebed. Er werd ook gewezen op de rustdag en de samenkomsten. Daarnaast hebben we veel gezongen, was er gebed voor elkaar, heerlijke maaltijden, wandelen, ontspanning en zelfs het aanleren van de linedance.

linedance

We waren met een grote groep zendings­werkers en kinderen, ongeveer 110 personen en verbleven in het prachtige conferentiecentrum in de Duitse plaats Schwäbisch Gmünd. Verreweg de meeste mensen werkten in Europa met bijvoorbeeld vluchte­lingen, Roma, op kantoor of anders. Maar er was daarnaast ook een groep mensen uit de Filipijnen die zich aan het oriënteren waren op zendingswerk in Europa.

Heel mooi waren ook de contacten die we konden leggen en de mogelijkheid voor onderlinge hulp en bemoediging.

En niet te vergeten voor de kinderen was het echt onverge­telijk!  Voor deze mission kids, zoals ze soms genoemd worden, is het heel belangrijk contact te hebben met kinderen die opgroeien in een vergelijkbare situatie. We hoorden zelfs van kinderen die de dagen aftellen tot de conferentie dan eindelijk weer begint… Er waren maar liefst 7 kinder­werkers en een fulltime kinder- en jongeren­programma.

We zien terug op een door de Here gezegende week.