Bijzondere buren

Vlak naast ons huis.

Sinds 2017 wonen we in Novi Sad boven het kantoor van de humanitaire organisatie Tabita. Het is niet in het centrum van Novi Sad maar meer in de ring om het centrum heen. Voor ons gemakkelijk want we zitten overal betrekkelijk dichtbij. En we hebben betrekkelijk veel groen en ruimte om ons heen en dat is ook heerlijk.

Maar er zijn ook wat haken en ogen aan deze plaats, daar zijn we door de jaren heen achter gekomen. We hebben namelijk van maart tot oktober tijdelijke en bijzondere buren. Ze zijn een beetje luidruchtig en houden ervan dat veel mensen hen komen bezoeken… Ra ra…wie zijn dat…

circus én kermis

Het zijn verschillende groepen van kermissen en ook nog een circus. Een aantal maanden hebben we alleen de kermis, maar momenteel hebben we ze beiden naast ons huis.

circus gezien vanuit onze tuin

Om een uur of drie begint meestal de muziek en is het met de rust gedaan tot een uur of tien. We zijn het inmiddels een beetje gewend en proberen er het beste van te maken.

Pier maakt elke morgen een wandeling en heeft dan wel eens even een praatje met één van de medewerkers. Ook delen we soms christelijke kalenders uit. Vorige week brachten we de medewerkers van het circus een Johannesevangelie. We werden daarna hartelijk uitgenodigd voor het circus. En zo zaten we afgelopen maandagavond in de circusvoorstelling en konden we genieten van heel wat bijzondere kunsten. Heel leuk om ook dit eens mee te maken.

circusvoorstelling circusvoorstelling

Binnenkort komt er een meditatie over nog een derde groep bijzondere buren maar dat houdt u nog even tegoed…